Producenci

Nowe produkty

Słodziki to idealne rozwiązanie dla osoby, które chcą ograniczyć spożycie kalorii z tradycyjnego białego cukru, a przy tym nie rezygnować ze słodkiego smaku. Zdecydowana większość substancji słodzących wytwarzana jest z naturalnych składników, które nie zawiera kalorii, a dodatkowo są od 4 do 600 razy słodsze w porównani z tradycyjnym białym c...

Podkategorie

  • Ksylitol

    Ksylitol doskonale nadaje się dla osób pragnących odchudzać się, ze względu na to, iż poza mnóstwem zdrowotnych właściwości ksylitol dostarcza organizmowi o 40%  kalorii mnie niż tradycyjny biały cukier i jest w 100% równie słodki. Jest w 100% naturalny, uzyskiwany najczęściej z drzewa brzozy. Barwą i smakiem przypomina zwykły cukier, różnica polega jednak na tym że w porównaniu z innymi substancjami słodzącymi , że w molekule ma 5  zamiast 6 atomów węgla, co  w efekcie daje odczyn  zasadowy w organizmie, a nie  kwasowy jak cukier. Dodatkowo ksylitol bardzo dobrze toleruje wysokie temperatury przez co bez problemu możesz użyć go podczas gotowania lub pieczenia.

  • Tagatoza

    Słodzik na bazie tagatozy w różnych postaciach jest idealny  do słodzenia kawy, herbaty i innych napojów. Doskonale się rozpuszcza. Jedna tabletka zastępuje łyżeczkę cukru (4  g cukru) i zawiera jedynie ułamek kalorii (0,2 kcal). Tagatoza to odpowiedni zamiennik cukru dla osób na diecie, diabetyków i wszystkich, którzy chcą wykluczyć cukier ze swojej diety. 

  • Stewia

    Zamień cukier na substancję słodzącą naturalnego pochodzenia, która nie zawiera ani jednej kalorii. Nie powoduje psucia się zębów, nie powoduje przyrostu wagi i po prostu dba o Twoją linię w czasie, kiedy Ty rozkoszujesz się ulubionymi daniami, czy słodką kawą.

    Powiedz „nie” szkodliwemu cukrowi! Zamień go na dużo zdrowszy składnik, który nie powoduje uczucia uzależnienia – naturalną stewię. Poczuj różnicę w późniejszym samopoczuciu i zobacz, jak z tygodnia na tydzień tracisz zbędne kilogramy! 100 gramów stewii ma ZERO kalorii, węglowodanów i tłuszczów, czego nie można powiedzieć o tradycyjnym cukrze. Koniecznie zamień go na nowoczesną stewię, która zadba o Twoją linię, gwarantując niezmienną słodkość kawy, herbaty i ciast.

  • Erytrytol

    Erytryrol to naturalny niskokaloryczny słodzik w postaci erytrytolu. Ma delikatny słodki smak. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów.

Pokazuje 1 - 24 z 26 elementów
Produkt został dodany do porównania produktów!