Dietetyczna rolada z kurczaka na słodko

Bardzo prosty i na prawdę świetny przepis – idealny gdy doskwiera nam monotonność diety i posiłków z kurczakiem w składzie. Nietypowe zestawienie białego mięsa i słodkiego smaku to strzał w dziesiątkę, nie tylko dla Twojego podniebienia ale także sylwetki. Dobrze dobrane składniki gwarantują małą ilość kalorii, a tym samym spore ilości pełnowartościowego białka, który sprzyja redukcji wagi i hamuje apetyt na długi czas. Dietetyczne posiłek, smaczny i zarazem prosty w wykonaniu.

 

Dietetyczna rolada

 

Składniki: 

  • mała połówka filetu z kurczaka ( około 125g)
  • 1/4 kostki g twarogu chudego (około 75g)
  • garść orzechów ( w naszych przypadku włoskie)
  • garść g żurawiny
  • słodzik (ilość dowolna)
  • 3 listki świeżej mięty
  • Kiełki brokuł
  • 1 łyżeczka stołowa jogurtu naturalnego lub greckiego (25 g)
  • Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona,
  • 1 kanapka chleba razowego pełnoziarnistego (80g)
  • Dip lub majonez Walden Farms Zero Kalorii

 


 

 

Przygotowanie:

Nasze mięso z piersi z kurczaka staramy się robić na cienkiego kotleta ( około 0,5cm grubości). Ser biały mieszamy z jogurtem,miętą orzechami, żurawiną i wcześniej roztopionym słodzikiem, do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Pierś przyprawami i smarujemy wcześniej przygotowaną mieszanka z twarożkiem i kiełkami brokuł. Zwijamy zgrabnie z roladę i staramy się zachować ser w środku mięsa. Aby nasza rolada była zwarta i ser z niej nie uciekał, spinamy ją wykałaczką. Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika na okło 30 minut w temperaturze 180 stopni. Całość dodatkowo możemy wzbogacić pysznym smakiem dipu Walen Farms.

Autor:

Ewelina

 

 

 

 

Podobne wpisy:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*