Białkowe muffiny z praktycznie wyzerowaną ilością węglowodanów to idealne rozwiązanie jako pożywny i smaczny posiłek. Banalne w wykonaniu, zawierają jedynie 3,4 składniki a na ich przyrządzenie będziesz potrzebował dosłownie kilku minut. Spróbuj i przekonaj się sam jak proste, smaczne i przede wszystkim niskokaloryczne muffinki LOW CARB urozmaicą Twoją dietę.
Składniki:
- dwa całe jajka (ok.120g)
- Mały bukiet brokułu
- połówka czerwonej papryki
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy szczyptę soli oraz żółtka. Nasz bukiet brokułu gotujemy przez kilka minut, do momentu aż będą odpowiednio miękkie. W tym czasie przygotowujemy paprykę krojąc ją w drobną kostkę. Do foremek na muffiny wkładamy ugotowane brokuły i paprykę ( według uznania). Warzywa zalewamy wcześniej przygotowaną masą z jaj. Całość wkładamy do piekarnika na okres 15 minut w temp. 180 stopni.
Autor:
Dodaj komentarz