Intenson Sól Himalajska Różowa - Drobna 1kg EKO BIO

Nowy produkt

8,50 zł



Najczystsza sól świata. Wydobywana ręcznie bez udziału materiałów wybuchowych. Wzbogacona w jod. Jest produktem w pełni naturalnym i zdrowym.

More details

Brak w magazynie

 

Historia soli himalajskiej ma początek setki milionów lat temu kiedy, nadmierna energia słoneczna wysuszyła wody oceanu. Przybiera postać kryształów o idealnej strukturze, podobnej do diamantów pod wpływem dużych ciśnień. Sól Himalajska wydobywana jest z ponad 500 metrów w głąb ziemi metodą konwencjonalną – siłą ludzkich rąk, bez używania ładunków wybuchowych, płukania i osuszania

Używanie różowej Soli Himalajskiej w kuchni pozwoli Ci uzupełnić niedobory mikroelementów w diecie.
Zawiera ona wysoką liczbę, ponad 84 minerałów które, dzięki formie mikroskopijnych cząsteczek są przyswajalne z łatwością przez ludzki organizm. Dodatkowo sól kuchenne nie jest skażona metalami ciężkimi, nie jest wybielana i nie jest produktem rafinowanym.

baner sól himalajska

Zastosowanie Soli Himalajskiej:
- idealna do gotowania i pieczenia

- do wypicia jako solanka

- sól krystaliczna przeciwko katarowi.

- sól do płukania gardła

- kąpiel przy przeziębieniach, wyczerpaniach organizmu i odtruwaniu.

- okłady na przetłuszczoną skórę głowy

- masaż twarzy

- peeling do twarzy

Składniki:

Składniki: 100% sól himalajska

Kraj pochodzenia: Pakistan

Napisz opinię

Powiązane produkty

Produkt został dodany do porównania produktów!