Intenson BIO Cukier Kokosowy 350g BIO EKO

Nowy produkt

15,99 zł



Cukier kokosowy charakteryzuje się niskim wskaźnikiem glikemicznym, wynoszącym jedynie 35. Ma subtelny karmelowy posmak, jest podobny do brązowego cukru i tak samo jak on ma słodki smak. Głównym węglowodanem występującym w cukrze kokosowym jest sacharoza a następnie glukoza i fruktoza.

More details

Brak w magazynie

Cukier Kokosowy jest idealną alternatywą dla tradycyjnego - białego cukru. Uzyskany jest w sposób naturalny ,ze słodkiej wydzieliny palmy kokosowej. Z powodzeniem może być wykorzystywany do domowych wyrobów i wypieków. Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników.

Dodatkowo cukier kokosowy to także bogactwo witamin i minerałów - jest bogaty w magnez, potas, cynk oraz żelazo. Obfituje w szeroką gamę witamin: C, B1, B2, B3 oraz B6.

Składniki:

100% Bio cukier kokosowy

Kraj pochodzenia*: Indonezja

Kalorie (100 g)377 kcal
Białko0g
Węglowodany93 g (w tym cukry 93g)
Błonnik0g
Tłuszcz0,4g

Napisz opinię

Powiązane produkty

Produkt został dodany do porównania produktów!