Aronia LIO Shake 50g - Foods by Ann

Nowy produkt

21,99 zł



Już 2 łyżeczki Aronia LIO SHAKE Foods By Ann zawierają diesięciokrotnie więcej witamin i minerałów niż świeża żurawina. Dodaj swojemu organizmowi bombę witaminową!

gratisy do zamówienia

free shiping

More details

Brak w magazynie

liofilizowana żurawiny to nowoczesny sposób na owoce! Jest to linia ekskluzywnych dodatków do Twoich ulubionych dań, które znacznie podniosą ich wartości odżywcze. LIO Shake Foods by Ann zawierają minerały i składniki odżywcze które organizm łatwo i szybko przyswaja. Twoje samopoczucie znacząco się poprawi już po kilku dniach stosowania.

Czym jest Liofilizacja? To proces podczas którego zostanie usunięta woda z zamrożonego produktu, przy pominięciu jego stanu ciekłego. Liofilizacjia zachowuje większość witamin, składników mineralnych itp. Produkty liofilizowane nie tracą koloru i kształtu a smak ma podobny do świeżego produktu. Liofilizacja to jedna z najlepszych metod konserwowania żywności ponieważ nie potr4zeba wówczas dodawać sztucznych składników. Liofilizowane owoce zawierają tylko od 1 do 2 %. Są niezwykle lekkie. Spróbuj ich jako przekąski między posiłkami lub w podrózy. Weź ze sobą do pracy lub szkoły.

Jak wyglądają owoce aronii i czym się charakteryzują?
- to małe kulki w ciemnogranatowym kolorze
- mają cierpko-słodki smak
- zawierają bioflawonoidy (którym zawdzięczają kolor)
- redukują stres oksydacyjny, kóry swój początek ma w wielu chorobach  będący podstawą wielu chorób i dolegliwości.
- zawierają rutynę oraz antocyjany (chronią naczynia krwionośne i oczy przed działaniem wolnych rodników)
- obniżają  poziom cholesterolu LDL
- chronią przed miażdżycą.
- zawierają luteinę i zeaksantynę
- zawiera także kwas chlorogenowy (przeciwutleniacz)
- jest idealna dla diabetyków
- większa odporność organizmu
- zmniejsza uwalnianie histaminy
-  wykazuje działanie antybakteryjnie 
- zmniejsza poziom lipidów we krwi

Regularne spożywanie aronii pomoże utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi i wzmocni ochronę DNA przed mutacjami. Chronią także oczy i mogą być stosowane w profilaktyce zwyrodnienia plamki żółtej oraz jaskry. Zawartość kwasu chlorogenowego zwiększa wrażliwość komórek na insulinę. Tym samym wykazuje działanie spowalniające wydzielanie cukru we krwi, więc owoce aronii będą idealne w diecie diabetyków. C

Spożywanie: Liofilizowane owoce dodawaj do koktajlów, smoothies, różnego rodzaju owsianek i napojów. Na jedną porcję używaj 1 do 2 łyżeczek (5-10 g).

PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Polska

Kalorie (100 g)342 kcal
Białko3,20 g
Węglowodany80,50 g w tym cukry:6,20 g
Błonnik15,20 g
Tłuszcz0,80 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,10 g

Napisz opinię

Powiązane produkty

Produkt został dodany do porównania produktów!