Muffinki Low Carb – nisko węglowodanowe

Białkowe muffiny z praktycznie wyzerowaną ilością węglowodanów to idealne rozwiązanie jako pożywny i smaczny posiłek. Banalne w wykonaniu, zawierają jedynie 3,4 składniki a na ich przyrządzenie będziesz potrzebował dosłownie kilku minut. Spróbuj i przekonaj się sam jak proste, smaczne i przede wszystkim niskokaloryczne muffinki LOW CARB urozmaicą Twoją dietę.

muffinki białkowe

Składniki:

  • dwa całe jajka (ok.120g)
  • Mały bukiet brokułu
  • połówka czerwonej papryki

 


 

Przygotowanie:

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy szczyptę soli oraz żółtka. Nasz bukiet brokułu gotujemy przez kilka minut, do momentu aż będą odpowiednio miękkie. W tym czasie przygotowujemy paprykę krojąc ją w drobną kostkę. Do foremek na muffiny wkładamy ugotowane brokuły i paprykę ( według uznania). Warzywa zalewamy wcześniej przygotowaną masą z jaj. Całość wkładamy do piekarnika na okres 15 minut w temp. 180 stopni.

Autor:

Ewelina

Podobne wpisy:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*