Babeczki z rodzynkami

 

ciasteczka

 

Składniki:

  • 3  całe jaja (ok. 180g)
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 40 ml oleju ryżowego
  • 50 g mąki orkiszowej

Polewa:

  • 40 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki mleka (ok 30g)
  • do posypania 10 g płatków migdałów

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z ksylitolem, do tego dodać mąkę orkiszową i olej ryżowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie białka z jajek ubijamy na sztywną pianę i dodajemy wraz z rodzynkami do wcześniej przygotowanej masy – delikatnie mieszając.Tak przygotowaną masę wlewamy do naszych foremek na babeczki. Piec w piekarniku w temp. 170 stopni przez okres 20-25 minut. Po upieczeniu wystudzić. Gorzką czekoladę rozpuszczamy wraz z mlekiem tak aby powstała jednolita konsystencja i polewamy nasze babeczki dodatkowo dekorując migdałami.

Autor:

Ewelina

Podobne wpisy:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*