Sernik białkowy

Sernik przygotowany według naszego sprawdzonego przepisu ma to do siebie, że nie jest typową bombą kaloryczna jak w przypadku wersji oryginalnej. Modyfikacja Eweliny pozwoliła zminimalizować ilość kalorii do bardzo małych ilości. Do tego zawiera mnóstwo białka ,  przez co wpływa pozytywnie na procesy odchudzania i dba o nasze mięśnie. Ponadto smakują niebiańsko, wcale nie gorzej od wersji standardowej. Białkowy sernik sprawdza się nie tylko na święta, ale na każdą okazję a zwłaszcza kiedy masz ochotę na coś słodkiego a boisz się nadmiernych ilości cukrów prostych i przetworzonych tłuszczy.
sernikSkładniki:

  • 370 g chudego twarogu
  • dwa całe jaja (ok 120 g)
  • 10-20 tabletek słodzika pokruszonego (kto lubi słodkie zalecamy większą ilość)
  • Aromat pomarańczowy lub waniliowy bez cukru i tłuszczu Funky Flavours
  • jedna łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 g posiekanych orzechów włoskich
  • 30 g odżywki białkowej, najlepiej o smaku waniliowym
  • opcjonalnie słodki syrop Walden Farms

 


 

Przygotowanie:

To wyjątkowo prosty przepis, na który będziesz potrzebował dosłownie chwilkę. Zacznij od zmiksowania samych żółtek z roztopionym wcześniej słodzikiem. Następnie dodaj twaróg i zmiksuj wszystko w miarę możliwości na jak najmniejsze kawałki. Białka z jaj ubij na sztywną pianę. Dodaj je do poprzednio przygotowanej masy twarogowej. Dodaj jeszcze aromat, orzechy, odżywkę białkową oraz łyżeczkę proszku do pieczenia. Tak przygotowaną masę wylej najlepiej do okrągłej foremki.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz przez pół godziny. Gotowy sernik możemy wzbogacić smakiem pysznych, słodkich i bez kalorycznych sosów Walden Farms

Po więcej przepisów zapraszamy na FanPage Eweliny Laboratorium Ciała

Autor przepisu:

1212

 

Podobne wpisy:

    None Found

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*