Białkowe Brownie

Popularne amerykańskie ciastko doczekało się swojej lepszej, zdrowszej wersji a przy tym dalej uwodzi swoim smakiem i konsystencją. Nazwa „Brownie” pochodzi od ich brązowego koloru. Nasze ciasto które bazuje tylko na zdrowych i odżywczych składnikach jak mąka orkiszowa (orkisz jest łatwy w trawieniu, oraz posiada szereg aminokwasów, witamin i minerałów poprawiając naszą odporność) odżywka białkowa (kompleks protein niezbędny dla naszych mięśni) jest odpowiednie praktycznie dla każdej diety i osoby niezależnie czy chcesz się odchudzać czy zbudować mięśnie.
Ciasto składa się z węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym, dostarcza duże ilości błonnika który świetnie działa na pracę układu pokarmowego oraz pełnowartościowe białko potrzebne do budowania mięśni oraz regeneracji naszego organizmu.


brownie

Składniki:

  • dwa całe jaja (ok 120g)
  • 220 ml mleka ( u nas 2%)
  • 60 g odżywki proteinowej najlepiej o smaku czekoladowym
  • 10 pokruszonych tabletek słodzika
  • 100 g płatków owsianych
  • 40 g mąki orkiszowej
  • jedna łyżeczka proszku do pieczenia
  • syrop czekoladowy Walden Farms ZERO KALORII

 


 

Przygotowanie:

Dodaj do mleka dwa całej jaja i staraj się wszystko dokładnie roztrzepać. Tak przygotowaną płynną konsystencje wymieszaj z odżywką białkową tj. 60 g, do tego dodaj odpowiednio wcześniej zmielone płatki owsiane, słodzik, łyżkę proszku do pieczenia oraz słodzik. Staraj się wszystko dokładnie wymieszać do momentu uzyskania jednolitej
konsystencji. Wylej wszystko do foremki. Ciasto zaleca się piec w temperaturze 180 stopni przez pół godziny. Gotowe ciasto świetnie komponuje się z czekoladowy syropem pozbawionym kalorii Walden Farms, który nie zmienia kaloryczności naszego ciasta a dodaje niebiański smak czekolady.

Po więcej przepisów zapraszamy na FanPage Eweliny Laboratorium Ciała

Autor przepisu:
1212

 

Podobne wpisy:

    None Found

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*